درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 06:32:4 FA | AR | PS | EN
اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد            سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند             سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است            






تاریخ نشر: 1392/9/10 - 08:58:19
تعداد بازدید: 1278
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

امضای پیمان امنیتی افغانستان- امریکا پیامدهای ناگواری خواهد داشت
امضای پیمان امنیتی افغانستان- امریکا پیامدهای ناگواری خواهد داشت

سخنگوی جبهه وحدت وحدت ملی افغانستان گفت: امضای پیمان امنیتی بین افغانستان و امریکا خطرات و پیامدهای ناگواری را برای افغانستان و منطقه به همراه خواهد داشت.

به گزارش انصار، وحید مژده در گفت و گو با رادیو دری اظهار داشت: آقای رئیس جمهور کرزی برای اینکه بتواند موقف خود را جهت امضای توافقنامه امنیتی با امریکا قویتر کند اعلام کرد که 2500 نفر را در جرگه مشورتی بررسی پیمان دعوت کرده که البته حدود 2000 نفر این دعوت را پذیرفتند اما گردانندگان جرگه کسانی بودند که بیشتر از آنکه به منافع افغانستان متعهد باشند به منافع امریکا متعهد بودند.

وی تصریح کرد: آنان اصرار داشتند که این توافقنامه بدون چون و چرا باید پذیرفته شود در حالی که در همین لویه جرگه فرمایشی هم شرکت کنندگان پیشنهاداتی در رابطه با اعمال برخی تغییرات در مفاد توافقنامه داشتند و زمانی هم که آقای کرزی برای ایراد بیانیه اختتامیه به جرگه آمد با این خواست مواجه شد که توافقنامه هرچه زودتر امضا شود.

سخنگوی جبهه وحدت ملی و مخالفت با پایگاه‌های امریکا در افغانستان افزود: حتی پیشنهادات اعضای جرگه نادیده گرفته شد و آقای مجددی به عنوان رئیس جرگه به شکل احساساتی به انتقاد از آقای کرزی پرداخت و موقف وی به جای قویتر شدن تضعیف شد.

این تاریخ نگار افغان در مورد علت اصرار امریکا برای امضای پیمان تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفت: امریکایی‌ها میخواهند این قرارداد را با آقای کرزی امضا کنند زیرا افرادی که جزء نامزدهای مطرح ریاست جمهوری هستند پس از انتخابات حاضر به امضای این قراداد نیستند زیرا میخواهند حکومتی بدون مشکل و جنجال را تحویل بگیرند و از طرف دیگر امریکایی‌ها در مورد شفافیت انتخابات و مشروعیت رئیس جمهوری بعدی افغانستان تردید دارند. موضوع دیگر این است که میگویند برنامه‌هایی برای بعد از سال 2014 دارند که باید از هم اکنون زمان لازم را داشته باشند.

وحید مژده عنوان کرد: امریکایی‌ها قصد خروج از افغانستان را ندارند و اظهاراتی را که مبنی بر خروج از افغانستان و قطع ادامه کمک در صورت امضا نشدن قرارداد مطرح میکنند بهانه جویی است و فقط میخواهند از این طریق بر آقای کرزی فشار وارد کنند حال آنکه آن‌ها حتی برنامه‌هایی هم برای تجزیه افغانستان و دستیابی به اهداف خود در منطقه از این طریق دارند.

وی در مورد تضمین‌هایی که امریکا خواهد داد گفت: در این توافقنامه هیچ گونه تضمینی وجود ندارد و توافقنامه‌ای است که به کنگره امریکا نمی رود و نیازی به تائید آن نیست، قراردادی است که میتوانند همه چیز افغانستان را در اختیار بگیرند و هیچ چیزی هم ندهند چنانچه سفیر افغانستان در امریکا هم که در جریان توافقات بوده در گزارشی که به رئیس جمهوری فرستاده گفته که امریکایی‌ها حاضر به دادن هیچ گونه امتیازی نیستند و تعادلی که باید در توافقنامه‌ها وجود داشته باشد در این توافقنامه مشاهده نمی شود.

این فعال سیاسی کشور در رابطه با تصمیم پارلمان در خصوص این توافقنامه گفت: آقای کرزی به نوعی تنها مانده و نوعی ذهنیت سازی صورت گرفته که گویا هرکس مخالف امضای این توافقنامه باشد خائن ملی است و در جریان جرگه هم به رسانه‌ها گفته شده بود با مخالفین پیمان مصاحبه نکنند و امریکایی‌ها و مزدوران آن‌ها در افغانستان فضایی را بوجود آورده اند که کسی نمی تواند استدلال کند این قرارداد به این دلایل به نفع افغان‌ها نیست.

به گفته آقای مژده هرکسی صدای مخالفت خود را بلند میکند یا وابسته به کشورهای همسایه معرفی میشود یا کسی که عقل سلیم ندارد و در چنین شرایطی مخالفین پیمان هم مجبور میشوند خاموشی اختیار کنند اما مشکل امریکا اینگونه حل نمی شود دامنه جنگ گسترده‌تر خواهد شد و افغانستان با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد و خطرات بسیاری وجود دارد چنانچه آقای کرزی هم در جریان سخنرانی خود گفت که امریکا به فکر تجزیه افغانستان بوده و این خطر برای افغانستان در صورت امضای این قرارداد بسیار جدی خواهد بود.

وی همچنان خاطرنشان کرد: دوام جنگ افغانستان میتواند تاثیرات ناگواری داشته باشد. وقتی که امریکا با 150 هزار سرباز نتوانست این جنگ را کنترل کند با تعداد چند هزار نفری از سربازان که آن‌ها هم در پایگاه‌هایشان در نقاط مختلف پراکنده خواهند بود قادر نیستند کاری بکند. آن‌ها فقط به خانه‌های مردم هجوم خواهند برد چنانچه در چند روز گذشته هم شاهد بودیم. بنابراین جنگ شدت خواهد گرفت.

این کارشناس سیاسی بیان داشت: امریکایی‌ها حاضر نیستند نیروهای افغان را آنگونه که لازم است تقویت و تجهیز کنند از اینرو از هردو طرف جنگ، افغان‌ها کشته خواهند شد و ممکن است گفته شود به آن‌هایی که بر مناطق ناامن تسلط دارند کاری نداشته باشیم و آن‌ها هم به ما کاری نداشته باشند و به این ترتیب زمینه برای تجزیه افغانستان فراهم شود.

سخنگوی جبهه وحدت ملی افغانستان گفت: در سطح منطقه و بین الملل جنگ افغانستان مهاجرت‌ها را بیشتر خواهد کرد، مشکلات ناشی از مواد مخدر بیشتر خواهد شد و کشورهای منطقه از آن متضرر خواهند شد و ورود جنگجویان از کشورهای دیگر به افغانستان بیشتر میشود که میتواند چالش بزرگی برای آسیای میانه هم باشد.

مژده عنوان کرد که امریکایی‌ها به دنبال به چالش کشیدن کشورهای منطقه هستند و خطر بزرگ دیگری هم وجود دارد که امریکا به هر کشوری رفته در آنجا جنگ مذهبی را دامن زده و همه این‌ها خطراتی هستند که امضای توافقنامه درپی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: افغان‌ها باید به طرف وحدت ملی بروند و جبهه وحدت ملی هم جلساتی که تشکیل داد و ارتباطاتی هم که با طالبان برقرار کرد به همین منظور بود. در این جبهه شیعه و سنی و اقوام مختلف در کنار هم هستند و همه بر این عقیده هستند که پایگاه‌های امریکا به نفع افغانستان نیست و مشکلات زیادی را بوجود خواهد آورد بنابر این نباید این کار صورت بگیرد و حضور خارجی‌ها در افغانستان باید به پایان برسد و افغان‌ها از راه صلح و تفاهم مشکلات خود را حل کنند. جامعه جهانی هم اگر میخواهد به کشوری که به سوی صلح میرود کمک کند میپذیریم اما نیازی به کمک‌هایی که نتیجه آن دوام جنگ در این کشور باشد نداریم.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1329






*
*

*



نیز بخوانید

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا


سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان


مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد


دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل


آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان


سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است


تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود


عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


حمایت حکومت طالبان از مبارزه حق طلبانه مردم فلسطین


طالبان خواستار ارتقأ سطح دیپلوماتیک افغانستان در قزاقستان شدند


روابط حسنه خویش را با کشور‌های همسایه و منطقه محکم نموده‌ایم


روابط مثبت روسیه با حکومت طالبان ادامه خواهد داشت


هدف دشمنان افغانستان؛ تضعیف و تجزیه کشور است


اعتراض به حکم ابتدایی در مورد میر رحمان رحمانی را رد شد


گفتگوی کابلوف و متقی درباره‌‌ی نشست آینده‌ی دوحه در مورد افغانستان


انفجار یک سرگلوله در کندهار جان سه کودک را گرفت


ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان


صدای زنان باید بخشی از هر گفتگو و تعامل سازنده با طالبان باشد


کارهای بزرگتر از داوود خان را انجام داده‌ایم


بزرگان اهل تشیع خواهان آغاز پروژه‌‌های عمرانی در مناطق شان شدند


حامدکرزی بر ضرورت «تفاهم ملی» در افغانستان تاکید کرد


نگرانی مدافعان حقوق بشر از وخامت وضعیت مهاجران افغان در پاکستان


شورش در پاریس در پی کشته شدن سه تبعه افغان


حکومت طالبان برای ازبکستان سفیر جدید تعیین کرد





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور

توشیح بسته کمکی ۹۵ میلیارد دالری امریکا از سوی جو بایدن

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات بایدن عقب‌نشینی از افغانستان بود

عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار حکومت طالبان است


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.